Verschillende taken met de multicooker

samen koken in de keuken

Heb jij ook geen zin om na een lange dag werken nog uren in de keuken te moeten staan om een maaltijd klaar te maken? Natuurlijk is er altijd de optie om iets te bestellen, maar dan kom je al snel bij patat, pizza of shoarma uit. Voor een keertje is dat natuurlijk niet erg, maar het moet niet iedere dag worden gedaan. Je wilt natuurlijk gezonde voeding eten met verse bereiding.

Met een multicooker is dit heel erg goed mogelijk. Het is namelijk een apparaat waar je verschillende taken in de keuken mee kunt uitvoeren. Zo kun je ermee koken, bakken, stomen en nog een aantal andere taken. Eigenlijk is het een ideaal apparaat wat het gasfornuis en alle pannen kan vervangen. De smaken in de multicooker blijven ook goed behouden. Op je bord zal het niet veel verschillen van het ‘reguliere’ koken.

Anti aanbaklaag in de multicooker

samen koken in de keukenAls je gaat koken met reguliere pannen dan is het tegenwoordig vrij gebruikelijk dat deze pannen zijn voorzien van een anti aanbaklaag. Super handig natuurlijk want dan hoef je minder vet te gebruiken wat gezond is en blijven voedingsmiddelen niet langer aan de pan plakken. Als je kiest om te gaan koken met een multicooker dan kun je hier ook gebruik van maken.

Het is aan te raden om voor een multicooker te gaan met zo’n laag zodat je zonder zorgen alle gerechten kunt maken. De meeste multicookers hebben dit inderdaad, maar het is wel belangrijk om dit even te controleren. Op de websites waar deze apparaten worden aangeboden kun je dit eenvoudig checken.

Eten warm houden met een multicooker

Je kent het vast wel als je samenwoont; je hebt heerlijk vers gekookt met het idee dat je partner rond 18:00 uur thuis komt. Door een ongeluk of drukte staat je partner in de file en komt veel later thuis dan gepland. Zonde want je was al begonnen met koken. De meeste multicookers hebben een functie om de gerechten warm te houden. Super natuurlijk want zo kunnen jullie alsnog samen dineren zodra je partner weer thuis is gekomen!