Nieuwe auto? Doe een kenteken check en voorkom problemen

Heb je ook wel eens iemand horen zeggen dat kenteken informatie niet zomaar beschikbaar is? Er heerst een grof misverstand dat voertuig informatie opvragen heel lastig is. Het tegendeel is namelijk waar. Informatie over een auto opzoeken is juist heel erg eenvoudig. Dit is prettig voor consumenten die een tweedehands auto willen aanschaffen. Zo kunnen ze informatie achterhalen over de auto en een betere beslissing maken. Meer op www.kentekencheck.nu te vinden.

Wat kun je zoal bekijken op basis van kenteken?

Eigenlijk alle informatie over het voertuig staat geregistreerd bij het RDW. Als je een auto gaat overschrijven op een andere naam, doe je dit via een punt dat toegang heeft tot het RDW. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een postkantoor of kiosk. Op basis van het kenteken kun je vervolgens op een later moment alle informatie die bekend is bij het RDW opvragen. En dat is een hoop.

Wil je weten of de nieuwe auto die je op het oog hebt op de oprit van je nieuwe woning past? Die informatie is bij het RDW beschikbaar. Maar ook hoe zwaar de auto precies is, belangrijke informatie als je een maandelijks budget aan het maken bent. Op basis van het gewicht van de auto is wordt namelijk de maandelijkse wegenbelasting uitgerekend. Wil je weten waar een bestuurder woont, is dat uiteraard niet mogelijk. Dit gaat namelijk ook niet over het voertuig zelf. Deze informatie is uiteraard wel inzichtelijk voor politie en justitie, maar is uiteraard niet inzichtelijk voor particulieren die een andere auto willen kopen. Dit heeft vanzelfsprekend met de privacy te maken.