Het omwisselen van sieraden voor cash geld, mogelijk interessant?

Goud is een product waar veel mensen dol op zijn. Ten eerste wordt het natuurlijk veel in sieraden van alle soorten en maten verwerkt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een gouden ketting, een gouden horloge of bijvoorbeeld een gouden hanger. Niet iedereen is echter dol op goud. Voor sommige mensen is het een beetje te glimmend. Ze prefereren bijvoorbeeld zilver of dragen helemaal geen sieraden. Toch kan het zijn dat deze mensen in het bezit komen van iets van goud.

sieradenkistje
Zitten er in uw sieradenkistje nog mooie gouden sieraden..?

Bijvoorbeeld een tante of moeder die komt te overlijden die de sieraden heeft achter gelaten. Soms hebben deze sieraden een emotionele waarde, maar soms ook niet. In dit laatste geval wordt er vaak gekozen om de sieraden om te laten smelten en er contant geld voor te ontvangen. Goud heeft namelijk een vrij hoge prijs. De goudkoers bepaald wat het precies waard is. Natuurlijk is het afhankelijk van de hoeveel puur goud die in uw sieraden verwerkt is. Beter bekend als het aantal karaat click to read more. Op basis van het karaat kan worden bepaald hoeveel het sieraad precies waard is. Bij Goudwaag goud inkoop Den Haag kunt u altijd vrijblijvend opvragen wat uw goud waard is (als u de sieraden bij u heeft). Als u in de buurt bent, mogelijk een bezoekje waard.

Goud verkopen bij u in de buurt

In uw stad is er ongetwijfeld een goud inkoper gevestigd. Soms zijn dit bedrijven die zich hierin specialiseren, soms is het een inkoper die vanuit een juwelier opereert. Het goud wordt gewogen en er wordt bepaald hoeveel procent van het gewicht puur goud is . Vervolgens wordt er een bod gedaan om uw sieraden. Dit bod kunt u accepteren en direct met het contante geld de zaak verlaten. Handig als u bijvoorbeeld een rekening moet betalen. Maar u kunt het geld natuurlijk ook op de bank zetten of veilig in uw eigen woning opbergen.

Het kan lonend zijn om van te voren op het internet de goudprijs te bekijken. Op het internet zijn diverse grafieken te vinden waarbij duidelijk wordt hoeveel de goudprijs per gram op dat moment is. Op basis van deze gegevens kunt u al een goede inschatting maken wat het ongeveer waard is. Begrijp wel dat de goudkoers van het moment de marktprijs is, een prijs die de goud inkoper u natuurlijk niet zal geven, er zit namelijk altijd een marge op het goud. Wat uiteraard logisch is.