Een goede accountant vinden voor uw bedrijf 

Wanneer je een ondernemer bent met een B.V. is het natuurlijk van belang dat alle cijfertjes goed kloppen. Zeker als je een B.V. hebt is dit extra belangrijk. Je hebt daarbij namelijk meer verplichtingen dan wanneer je een eenmanszaak of een VOF hebt. Een B.V. is namelijk een bedrijf of entiteit op zichzelf. Jij bent daar als ondernemer slechts de directeur van.  

Een B.V. moet bijvoorbeeld ieder jaar een jaarrekening publiceren. En dat is een extra handeling. Hiervoor heb je een accountant nodig die de jaarrekening opstelt en goedkeurt. Als je een B.V. of meerdere B.V’s hebt zal je dus ook een goede accountantskantoor Utrecht moeten vinden die dit voor je kan verzorgen. Een accountant kan er tevens voor zorgen dat de boekhouding klopt en alle belastingaangiftes zoals de vennootschapsbelasting, omzetbelasting en inkomstenbelasting van de DGA op orde zijn.  

 Allemaal zaken om wel rekening mee te houden. Alhoewel een B.V. minder belasting moet afdragen als een eenmanszaak zeggen de meeste mensen dat dit interessant gaat worden vanaf ongeveer €100.000 winst per jaar. Wel moet je ook in de berekening meenemen dat er bij een BV extra kosten zijn voor de accountant. Iets om wel rekening mee te houden.  

Accountant inschakelen voor advies 

Uw boekhouder in Waalwijk kan u vertellen hoe u er financieel voor staat. Doordat ze inzicht hebben in uw gehele bedrijf, kan er vaak ook advies worden gegeven. Misschien wilt u wel een nieuwe laptop, computer of andere machines aanschaffen voor uw bedrijf. Is dit een goed idee? Of kunt u beter nog even wachten? Dit soort vragen kunnen vaak ook aan de accountant worden gesteld. Zo weet u welke investeringen u kunt doen voor uw bedrijf.