Barnsteen een populair materiaal dat in prijs is gestegen

Barnsteen is een fossiel hars dat afkomstig is van dennenbomen. Als je weleens dennenbomen in de natuur bent tegengekomen dan weet je vast dat uit deze bomen een zeer kleverige hars komt gedropen die zo dik is dat het als een kauwgom tot een bal gerold kan worden.

barnsteen sieraad

De hars is roodgelig van kleur en doorzichtig. Barnstenen zijn van ditzelfde hars gemaakt. Het verschil met de verse hars is echter dat deze hars onder specifieke omstandigheden in de aarde bewaard is gebleven voor duizenden jaren een keihard is geworden. Het is hierdoor een gesteente geworden. Wanneer barnsteen gepolijst en gepoetst wordt dan ontstaat er een zeer mooie doorzichtige steen. De steen heeft een doorzichtige gele en oranje kleur. Vaak wordt deze kleur ook wel gele amber genoemd.

Gestegen vraag en prijs van barnstenen

Al sinds mensenheugenis worden barnstenen in sieraden verwerkt. Dit komt door de mooie kleur en uiterlijk van de steen. Barnsteen is zeer geliefd door het pure natuurlijke uiterlijk van de steen. Geen enkele barnsteen is hetzelfde omdat de condities waarin het hars bewaard is gebleven allemaal verschillend zijn.

Er zijn zelfs barnstenen waar fossiele insecten in te zien zijn imp source. Deze exemplaren zijn het meeste geld waard. De laatste jaren is de steen zeer populair geworden om in sieraden te gebruiken. Hierdoor is barnsteen een populair materiaal geworden dat in prijs is gestegen. Waar voorheen mensen misschien sieraden met dit materiaal hebben gekocht en hier niet of nauwelijks bij stil hebben gestaan dat het barnsteen betrof zou het zomaar kunnen dat zij nu iets zeer waardevols in handen hebben.